Weg met het functioneringsgesprek, zo doe je een Collega Meting

Leestijd: 7 minuten

Als je geen functioneringsgesprekken meer voert, wat doe je dan? Lennard Toma deelt het concept van de Collega Meting, waarbij medewerkers elkaar beoordelen. ‘Een onwijs simpel, maar heel effectief format.’

In het artikel is te lezen dat de Collega Meting een vrij simpele vorm is om de juiste aandacht aan de ontwikkeling van een collega te besteden en kan de functionerings- en beoordelingsgesprekken prima vervangen. De insteek van de Collega Meting maakt daarbij het succes. Elkaar helpen is het uitgangspunt. Geen dossiervorming. Geen afrekening. Geen salaris of bonus er aan vast hangen. Elkaar gewoon vooruit helpen als collega’s.

Lees het artikel

Weg met het functioneringsgesprek, zo doe je een Collega Meting.

Tip van de redactie

Je kan dus stoppen met functionerings- en beoordelingsgesprekken en het anders doen. Scheelt een hoop gedoe en frustraties. Het meest gehoorde argument om dat niet te doen, is de bestaande koppeling tussen de gesprekscyclus en de jaarlijkse salarisronde. Maar ook daar zijn passende alternatieven voor. Luister bijvoorbeeld eens de podcast over agile belonen in wendbare organisaties conform Model Baarda.

 

Deel deze inspiratie:

Weg met functioneringsgesprekken