Vraag een vis niet in een boom te klimmen

Luistertijd: 17 minuten

In dit radiofragment vertelt Saskia Scheepers, auteur van ‘Als alle breinen werken’, over hoe je medewerkers met een neurodivergent brein optimaal inzet.

Kantoortuinen met luid-bellende collega’s, volle bureaus en een radio die non-stop aanstaat. Voor velen is het een omschrijving van een gezellige werkomgeving, maar voor sommigen is het een absolute nachtmerrie. Neurodiverse werknemers, dus mensen met bijvoorbeeld ADHD, dyslexie, autisme, hoogbegaafdheid of bipolariteit, hebben grote kwaliteiten die niet altijd tot hun recht komen op een standaard werkvloer.

Laagdrempelige interventies met groot verschil
Er worden voorbeelden gegeven hoe je met laagdrempelige interventies deze medewerkers ondersteunt op de werkvloer en hun kwaliteiten maximaal benut.

Zo komt onder andere een medewerker van ASML aan het woord die vertelt hoe ASML anders denkenden ondersteunt. Saskia deelt een persoonlijk verhaal over hoe jammer het is dat je soms een label moet hebben om begrip te krijgen dat het voor jou anders werkt. 

Op zoek naar tips hoe je met relatief simpele aanpassingen een inclusieve werkvloer kan stimuleren? Dan is dit radiofragment absoluut de moeite waard om te luisteren.

Luister het fragment
Hoe kun je het beste functioneren op de werkvloer met ADHD of autisme?

Tip van de redactie
Meer lezen over neurodivergentie op de werkvloer? In De Correspondent stond een herkenbaar verhaal voor iedereen met een neurodivergent brein en een betoog dat we, in een wereld die steeds complexer wordt, juist verschillende breinen nodig hebben. 

Deel deze inspiratie:

Vrouw met koptelefoon op aan het werk in kantoortuin