Maak op de werkvloer ruimte voor álle breinen

Leestijd: 8 minuten

Naar schatting heeft zo’n 15 tot 20 procent van de bevolking een ‘neurodivergent’ brein – een brein dat anders is dan het ‘neurotypische’, meer gangbare brein. Denk bijvoorbeeld aan mensen met autisme, dyslexie en ADHD. Neurodiverse teams bieden uitdagingen en tegelijkertijd veel kansen. Hoe ga jij hiermee om in jouw HR-aanpak?

30% productiever
In dit artikel lees je – aan de hand van een persoonlijk verhaal van journalist en schrijver Koen Bruning – meer over neurodiversiteit op de werkvloer. Hij verwijst hierbij naar diverse onderzoeken. Hieruit blijkt bijvoorbeeld dat neurodivergente mensen drie tot zeven keer meer kans hebben om werkloos te worden dan ‘neurotypische’ mensen. Terwijl het omarmen van neurodiversiteit voor een samenleving en voor organisaties net zo belangrijk is als biodiversiteit is voor de natuur. Niet voor niets zijn neurodiverse teams 30 procent productiever dan homogene ‘neurotypische’ teams.

Neuro-inclusiviteit
Het is niet zozeer dat mensen met een minder gangbaar brein ‘beperkt’ zijn, het is eerder hun omgeving die hen beperkt. Ben jij op zoek naar meer informatie over en argumenten voor het werken aan een neuro-inclusieve organisatie? Dan is dit artikel een goed begin.

Lees het artikel
Maak op de werkvloer ruimte voor alle breinen

Deel deze inspiratie:

Twee totaal verschillende breinen aan het werk