Doen is de beste manier van denken

Kijktijd: 3 minuten

Deze video inspireert om het HR-vak te vernieuwen en dat ook simpelweg te DOEN! Wij als HRvernieuwers vinden namelijk dat we als HR-professionals meer lef en daadkracht moeten tonen. Bruggenbouwers kunnen zijn. Beweging kunnen brengen van oude Tayloriaanse manieren van organiseren naar manieren van werken die gebaseerd zijn op vertrouwen, talent en motivatie. Waarom is er nog zoveel HR-beleid dat is gebaseerd op een achterhaald mensbeeld?

De video is zowel confronterend als inspirerend met onder andere:

“In ruil voor je maandelijkse doping – ook wel salaris genoemd – doe je een structureel offer. Een offer in je autonomie. Een offer in je bewegingsvrijheid. En dus eigenlijk een offer in je persoonlijke ontwikkeling.”

“Niet alleen plannen en vergaderen, maar vooral doen en ondervinden. Zelf actie ondernemen. Eigen keuzes maken. Anders leren leren. Anders leren werken. Uit je comfortzone stappen. Fouten durven maken. En dus experimenteel vaststellen wat wél, maar ook wat niet werkt.”

De originele video stamt uit 2013 en is inmiddels meer dan vijf miljoen keer bekeken. In 2023 is de ‘Remaster’ uitgebracht. Bekijk de video(‘s) en doe er je voordeel mee!

Bekijk de video

Doen is de beste manier van Denken (Remaster)

Doen is de beste manier van Denken (Origineel)

Tip van de redactie

Op zoek naar confronterend wetenschappelijk bewijs dat veel HR-beleid is gebaseerd op een achterhaald mensbeeld? Lees dan dit artikel van Rutger Bregman: ‘Weg met controle. Leve de intrinsiek gemotiveerde mens.’

Deel deze inspiratie:

Vrije denkers: doen is de beste manier van denken